מכונת פתיתים

המקררים פנחס | מכונת פתיתים

ניתן לייצר פתיתים בגדלים שונים ובצורות שונות: בצורת קוביות קטנות, בצורה אליפטית ואפילו בצורת בייגל.

 

אחד המאכלים שכולם בארץ מכירים הוא פתיתים. בין חומרי הגלם המשמשים לייצור פתיתים באופן תעשייתי גם קמח חיטה, קמח תירס, קמח אורז, סולת, עמילן מתפוחי אדמה ולעתים גם עמילן העשוי מהצמח הטרופי המשמש בתעשיית המזון, קסאווה. לפני ייצור הפתיתים, יש צורך ביצירת תערובת הבצק ממנה עשוי המוצר. לשם כך מכניסים את חומרי הגלם למכונת ערבוב (מיקסר) תעשייתית ומוסיפים לחומרי הגלם מים. המכונה מאפשרת ליצרני הפתיתים לייצר תערובת בצק אחידה וחלקה.

 

על מנת לייצר פתיתים באופן תעשייתי עושים שימוש במכונות בעלות חלקים שונים המעצבים את הבצק ממנו עשוי המוצר. צורת הפתיתים המסורתית היא כדוריות קטנות. ניתן לייצר את הפתיתים בגדלים שונים ובצורות שונות, בהן גם פתיתים בצורת קוביות קטנות, פתיתים בצורה אליפטית, פתיתים בצורת בייגל וכולי. לאחר עיצוב הצורה הפתיתים עוברים לייבוש. לאחר מכן נדרש תהליך של טיגון על מנת לגרום לפתיתים להתרחב.

כיום ניתן למצוא מכונות פתיתים תעשייתיות הנשלטות על ידי מערכת ממוחשבת שמאפשרת בקרה מלאה על תהליך הייצור. בהמשך לכך המכונות מסוגלות להגיע להספק עבודה רציף תוך צריכת אנרגיה נמוכה יחסית. משום שתהליך הייצור כולל ייבוש, טיגון ולעתים גם סוג של בישול, רוב המכונות משלבות מערכת אוטומטית מדויקת וידידותית למשתמש, המאפשרת שליטה בטמפרטורה.

יש לציין, כי ישנם קווי ייצור הכוללים מכונות פתיתים שמסוגלים לייצר גם מוצרי מזון נוספים, בהם גם פסטה, חטיפים ודגני בוקר.​


Share by: